Afrika

Waar wil je naar toe ?

tips bezienswaardigheden en activiteiten in Afrika

Hier vind je tips bezienswaardigheden en activiteiten in Afrika. Hoe zou ik op een halve pagina het werelddeel Afrika kunnen omschrijven ? Een inkopper: het is er warm, zoals je kunt zien in deze klimaattabel. Cultuur: het noorden van Afrika grossiert er in. In Marokko, Tunesië, maar vooral Egypte komt een cultuurfreak volledig aan zijn trekken. En dan dieren.

Leeuwen, neushoorns, luipaarden, buffels en olifanten, ook wel The Big Five, zijn te bewonderen in midden Afrika. In Tanzania en Kenia zit je goed als je deze dieren in hun natuurlijke habitat wit zien. Zambia en Zimbabwe staan (naast Tanzania) op nummer 2 en 3 in de top 3 van safarilanden. Maar ook voor mooie natuur en watervallen zouden deze landen een plek op je bucketlist waard zijn.

Zuid-Afrika tenslotte, dat is de optelsom van alles van hierboven. Het heeft niet voor niets de bijnaam  ‘De wereld in één land ‘. Honderden kilometers kust, een overweldigend landschap, indrukwekkende cultuur en imponerende dieren. Alle wensen voor volledigheid ten spijt, zal ik geen tips geven voor Zuid-Afrika. Omdat al bijna 30.000.000 reislustigen mij voorgingen verwijs ik je naar hun prachtige sites.

tips bezienswaardigheden en activiteiten in Afrika

Ik hoop dat je iets zult hebben aan de overige tips bezienswaardigheden en activiteiten in Afrika. Een super vakantie gewenst !