Categorieën
blogs

Beste tips Europa

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Europa?

Wat zijn de beste tips Europa? Europa heeft de meeste landen in de top tien van favoriete vakantie bestemmingen van mensen over de hele wereld. Welk land schat jij op nummer 1?

Duitsland Neuschwanstein veel toeristen vakantie bestemming Europa

NUMMER 5: DUITSLAND

Misschien verbaast het je dat zoveel mensen Duitsland als vakantiebestemming kiezen. De grootste veroorzaker van deze populariteit zijn de kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau, die jaarlijks anderhalf miljoen bezoekers trekken.

NUMMER 4: TURKIJE

Het zijn vooral de Russen die massaal de Turkse stranden opzoeken, maar ook toeristen uit het Verenigd Koninkrijk vormen een groot percentage van de bezoekers. Natuurlijk mag ook de stad Istanbul jaarlijks een groot aantal reizigers op haar naam zetten.

stranden Turkije beste bezienswaardigheid Europa
Rome drukst bezochte stad Europa

NUMMER 3: ITALIË

Italië staat op nummer 3. Door de Romeinen is het land wel 50 UNESCO-plekken rijk. De meest toeristische plek in dit land van pasta en pizza is Rome. In 2018 werden het Colosseum, het Vaticaan en de Trevifontein door 27 miljoen reizigers bewonderd.

NUMMER 2: SPANJE

Spanje is het op één na drukt bezochte vakantieland. Iets minder dan vijf miljoen mensen per jaar bezoeken de Sagrada Familia in Barcelona, die door Antoni Gaudi is ontworpen. Hoewel de eerste steen al in 1882 is gelegd, is 2030 de geplande oplevering van de basiliek.

Sagrada Famillia meeste toeristen Europa
Eiffeltoren Frankrijk

NUMMER 1: FRANKRIJK

Frankrijk is de meest gekozen vakantiebestemming. Meer dan 89 miljoen reizigers gaan de grens over om dan onder andere de Eiffeltoren te zien. Wel zes miljoen klimmers gaan naar boven, hoeveel mensen de toren alleen vanaf de grond bewonderen, is niet duidelijk.

Ook Frankrijk proeven?

Ga naar deze pagina over een vakantie Frankrijk en vind bezienswaardigheden en activiteiten voor de Ardeche, Bretagne, Dordogne, Normandië, de Gorges du Verdon en de Vogezen.

Meer moois in Europa

Europa heeft de meeste landen in de top tien van favoriete vakantie bestemmingen. Als je wil weten wat voor moois Europa nog meer voor je in petto heeft, lees dan hier verder over bezienswaardigheden en activiteiten voor een vakantie in Europa. Wie weet raak je helemaal enthousiast voor superprachtig Wales of het nog onvoldoende ontdekte Slovenië. Hoe dan ook, een fijne vakantie gewenst!