Verenigde Staten

van welke staat wil je vakantie tips voor een rondreis Verenigde Staten ?

Hier vind je vakantie tips voor een rondreis Verenigde Staten. Het is het land van de ongekende mogelijkheden. Als het gaat om diversiteit in landschappen en recreatiemogelijkheden, dan is dit zeker waar. Land van tegenstellingen ook. Warm in het zuiden en fris in het noorden, vlaktes afgewisseld met bergketens en een groot tussen arm en rijk.

Klimaat in de U.S.A.

Fris in het noorden. Dat is wat je van Alaska kunt zeggen. In de zomer. Maar het is ook een prachtige staat, met eindeloos natuurschoon en weinig mensen. Niet in drommen over the Strip, zullen we maar zeggen. Alaska is bekend van het noorderlicht en de hondensledetochten. En Mount McKinley, de hoogste berg van Noord-Amerika, welke ligt in Denali National Park.

vakantie tips voor een rondreis U.S.A. Verenigde Staten
Denali National Park Alaska

In Florida daarentegen vestigen zich vele gepensioneerden vanwege het subtropische klimaat van deze staat. Florida is verder bekend van attractieparken, strand en wederom enkele Nationale Parken.

vakantie tips voor een rondreis U.S.A. Verenigde Staten
Key West Florida

Voor alle temperaturen in de staten van de U.S.A., kijk hier.

Vlaktes en bergketens

Het centrale deel van de United States is vrij vlak. Ohio, Missouri, Illinois, Wisconson, Minnesota, Iowa, Texas, Oklahoma, Kansas, Nebraska en Dakota kunnen daarom niet echt meedingen in de strijd om de mooiste staten. Rondom dat vlakke centrum liggen de bergketens.

Kloof

Naïef blijkbaar, maar ik dacht dat Nederland en de U.S.A. economisch op elkaar lijken. Fout. De staten kennen een enorme kloof tussen arm en rijk. En dat zie je. Ook tijdens je rondreis. Rijdende van de Grand Canyon naar het over de top Las Vegas passeerden we het ene na het andere trailerpark: in rijen opgestelde woonwagens, zonder enige vorm van groen daartussen, maar wel met een overschot aan kapotte wagens. In New York lag naast de beurs op Wall Street een naakte zwerver. In San Francisco lag tegenover ons hotel een shelter voor zwervers. Het was er vreselijk druk. Ook een vakantie kan je met je neus op de feiten drukken.

Ik hoop dat je iets zult hebben aan de vakantie tips voor een rondreis Verenigde Staten. Een super fijne (en leerzame) vakantie gewenst !