vakantie Frankrijk

tips bezienswaardigheden en wandelingen in Frankrijk

Waar wil je naar toe ?

Frankrijk is veelzijdig. Zie de verschillen tussen de Keltische sfeer van Bretagne en de warmte in de gorges du Verdon en de Ardeche. Zoek je chique renaissance kastelen van de Loire of middeleeuwse vestingen zoals Carcassonne in het zuiden? Wil je de lieflijke Dordogne of de ruige Jura en Alpen? De eenvoud van het noorden of het mondaine van de zuidelijke badplaatsen?

uitstapjes en activiteiten Ardeche

In de Ardeche kan je kiezen welk klimpark je bedwingt of dat je liever krokodillen begroet. Ook voor een tocht per kano is er genoeg keuze in deze streek, want er zijn meerdere rivieren die wel een stroomversnelling te bieden hebben. En als het regent, dan ga je naar een druipsteengrot. Lees verder over bezienswaardigheden en tips vakantie Ardeche.

supervakantietips Bretagne

Bretagne heeft iets te bieden wat de rest van Frankrijk niet heeft: het Keltisch erfgoed. Het erfgoed heeft aan Bretagne een eigen taal en uitstraling gegeven. Naarmate je dieper Bretagne in gaat, valt de andere bouwstijl op, net als het karakter van het landschap. Wist je trouwens dat Carnac zijn eigen Stonehenge heeft? Lees verder over bezienswaardigheden in Keltisch Bretagne.

Bij Dordogne denk je: kano. Peddelend over de rivier kom je dorpjes en kastelen tegen die de tand des tijds goed hebben doorstaan. De ingeslagen lekkernijen: chocolade, foie gras en truffels, zijn heerlijk om s’ avonds te verorberen bij een kaarsje, want het blijft lang warm. Wat is het leven mooi. Lees verder over de mooie Dordogne, bezienswaardigheden en activiteiten.

super vakantie tips Normandië

Normandië. De streek van D-day, de landings- of invasiestranden van Wereld Oorlog II. Maar ook van kliffen en kust, uitwaaien en schelpen zoeken. Het prachtige Mont-St.Michel, welke je bij eb zó via het strand bereikt. En natuurlijk kastelen. Maar zat. Lees meer over deze streek vol historie en alle bezienswaardigheden en activiteiten Normandië.

super vakantie tips Verdon

De Haut-Var en in het bijzonder Verdon zijn een toeristische trekpleister en dat is niet vreemd gezien alle bezienswaardigheden en de uitstapjes die je kunt doen. Minder bekend dan de kloof, maar meer dan fenomenaal zijn de wandelingen le sentier Martel en le Sentier de l’Imbut. Lees verder over de bezienswaardigheden en wandelingen in de Gorges du Verdon.

super vakantie tips

In de Vogezen kan je wandelen op hoogte, na slechts 530 km snelweg (en, okay, een klein stukje binnendoor). De Elzas, met al die mooie vakwerkdorpen liggen op een uur rijden afstand. En als je dan toch nog niet bent uitgekeken, ga je knuffelen met lama’s of stap je in de rodel op de Col de la Schlucht. Lees verder over bezienswaardigheden en wandelen in de Vogezen.