vakantie Verdon

22 vakantie tips Verdon voor activiteiten met kinderen

Hier vind je 22 vakantie tips voor activiteiten met kinderen voor Verdon en het meer van Sainte-Croix. De streek Haut-Var en in het bijzonder de Gorges du Verdon zijn een toeristische trekpleister voor volwassenen en kinderen en dat is niet vreemd gezien alle bezienswaardigheden die er zijn en uitstapjes die je kunt doen. En de temperatuur ? Mmmmm, heerlijk warm in Verdon ………………… !

De kloof is van bovenaf te bezien vanaf de route de Crêtes. Deze weg voert via haarspeldbochten langs de kloof en heeft mogelijkheden tot stoppen bij panoramische uitzichten. De weg start bij La-Palud-sur-Verdon en is 23 kilometer lang. Bij le Petit port kun je elektrische bootjes, kajakken, kano’s en waterfietsen huren waar je met zeven mensen in kunt. De kloof is de op één na grootste ter wereld. Hoewel le Lac Sainte-Croix minder indrukwekkend is, is de charme van dit stuwmeer dat het is omgeven door heuvels, rotsen en pittoreske dorpjes.

Het water van de Verdon is groen-blauw van kleur, wat komt door de microalgen in en het hoge fluorgehalte van het water.

Bauduen Verdon wandeltochten

Uitstapjes naar dorpjes

  • Villecroze. In Villecroze kun je de grottes troglodytiques gaan bezoeken. Vroeger woonden vogelvrijen en kluizenaars in deze grotten. In de buurt van de grotten is ook een waterval van 30 meter hoog. Je kunt het aanschouwen van de waterval combineren met een bezoek aan het tuinpark. Tezamen met een picknickplek bij een beekje en een speelpark kunnen ook kinderen hier een leuke tijd hebben.
  • Bauduen. Bauduen ligt aan de oostoever van het meer van Sainte-Croix. De charmes van dit dorp zijn de oude stenen huizen en smalle steegjes, gecomplementeerd met een ruïne van een middeleeuws kasteel en een Saraceense toren.

Aups. In dit prachtige dorp waan je je in vroegere tijden. Als je van lekkernijen houdt, heb je misschien interesse in de truffels, olijfolie, geitenkaas en lavendelhoning van de streek. Tussen Aups en Tourtour kun je naar een openluchtmuseum. In een mediterrane tuin staan levensgrote marmeren en bronzen beeldhouwwerken van Maria Faykod.

wandeltochten Verdon Castellane

Castellane

Castellane. Dit dorpje ligt aan het meer van Castillon. Het is een veelzijdig dorpje, met een oude brug over de Verdon, een Citroënmuseum en een wildpark. Het water biedt de mogelijkheid tot kajakken, raften, het huren van een motorboot en waterfietsen. Ook kunnen vanuit hier canyoning-, mountainbike- en klimtochten ondernomen worden. De natuur rondom Castellane, met het meer, maakt het gebied tot een wandelparadijs. Golfen, bungeejumpen en parasailen zijn een greep in de verdere mogelijkheden die Castellane biedt. Voor de kinderen is er een eenvoudig zwembad en een avonturenpark, waar tussen de bomen geklommen kan worden.

wandeltochten Verdon Moustiers-Ste-Marie

Moustiers-Ste-Marie is een van de mooiste dorpen van Frankrijk, verscholen onder een rots en aan de rand van een ravijn. Als je de rots beklimt heb je een prachtig uitzicht.

Wandelen Gorges du Verdon

Maar ik heb nog niet alle 22 vakantie tips Verdon voor activiteiten met kinderen opgenoemd. In een gebied als de Haut-Var kan oneindig worden gewandeld. Enkele bijzondere korte en lange wandelingen worden hier uitgelicht:

  • Sillans-la-Cascade. In dit kleine dorpje is een waterval van 44 meter hoog te bewonderen. Het toegangsweggetje ligt aan de overkant van het dorpskasteel. Als de auto geparkeerd is, is het nog een kilometer voordat je bij de waterval bent.
  • Gorges d’Oppedette. Hier tref je een wandeling van zes kilometer, die zo’n drie uur duurt. De tocht is best pittig, deze gaat over smalle stenige paadjes aan de rand van de kloof.
  • Een wandeling voor durfallen: le Sentier de l’Imbut. Voor deze wandeling moet je vijf uur uittrekken. In de tocht wordt gebruikgemaakt van kabels langs muren en een spectaculaire ijzeren ladder. Zoek van tevoren goed uit of de tocht geschikt is voor jou en je gezin: je moet geen last hebben van hoogtevrees.
  • Le Sentier Martel. Dit pad gaat langst steile hellingen en trappen en donkere tunnels. De wandeling is 13 kilometer lang en duurt zes tot zeven uur.
22 vakantie tips voor activiteiten met kinderen Verdon

Activiteiten

Het is prachtig om een tocht te maken over het plateau de Valensole en tot de bloeitijd (half juli) te genieten van de lange lavendelvelden.

Hoe warmer en droger de zomer, hoe weliger de lavendel tiert. De lavendel wordt verwerkt tot olie en gebruikt voor geneesmiddelen, parfums, zeep en cosmetica. Tijdens het lavendelfeest in juli is er open dag bij menig distilleerderij.

22 vakantie tips voor activiteiten met kinderen Verdon

Het piepkleine dorpje Quinson heeft een prehistorisch museum. Hier zijn belangrijke archeologische vondsten verzameld, zoals een homo erectus, een neanderthaler en een cro-magnonmens. Om te ervaren hoe onze voorvaderen hun dagen doorbrachten, kun je in het museum leren boogschieten en vuur maken. Door gebruik te maken van technologie heeft het museum echter ook een modern tintje gekregen. Een bezoek aan de grot van het museum is mogelijk; hiervoor moet wel gereserveerd worden.

Ik hoop dat je iets had aan deze 22 vakantie tips Verdon voor activiteiten met kinderen. Blijf je toch liever wat dichter bij huis, lees dan over wandelen in de Vogezen (met kinderen). Of, als je nog meer van kloven en water wil genieten, kijk dan eens naar vakantie activiteiten in het Triglav Nationaal Park Slovenië! Hoe dan ook, een supervakantie gewenst !