Verenigd Koninkrijk

Bezienswaardigheden Engeland, Wales en een stukje Schotland

Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit Engeland, Noord-Ierland, Schotland en Wales. Ook een flink aantal eilanden mag zich staatkundig en/of geografisch onder het Koninkrijk scharen: Man, Wight, Anglesey, Lundy, de eilandengroep van Orkney, Scilly en Shetland en de Kanaaleilanden.

De landschappen tussen enerzijds Engeland en anderzijds Schotland, Ierland en Wales laat grote verschillen zien. Engeland glooit, met her en der een hoge vlakte of een lage vlakte. Wales is imposant met haar Snowdonia en Schotland en Noord-Ierland mystiek met hun donkere en ingesloten meren en uitgestrekte en met gras begroeide hellingen van rotsige bergen.

bezienswaardigheden Edinburgh

Edinburgh: een pareltje in Schotland. Deze kleine compacte maar o zo bijzondere plek laat zich met niets anders vergelijken. Nergens loopt het beklimmen van een berg zó over in het struinen door een historisch centrum. Verwarrend zijn de hoogteverschillen in de stad, die in twee of drie etages lijkt opgebouwd. Lees meer bezienswaardigheden voor een super citytrip naar Edinburgh, de geboortestad van Harry Potter.

Wales: love at first sight vanaf het moment dat we de grens met Engeland passeerden. Dit overweldigende en soms mystieke land met prachtige natuur, kastelen, ruige kust is als een sprookje. Ook kent Wales avonturenparken voor waaghalzen, diep onder de grond en hoog er boven. Lees verder over bezienswaardigheden Wales; 21 aanraders voor een top vakantie.