Verenigd Koninkrijk

Bezienswaardigheden Kent Engeland, Wales en Edinburgh

Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit Engeland, Noord-Ierland, Schotland en Wales. Ook een flink aantal eilanden mag zich staatkundig en/of geografisch onder het Koninkrijk scharen: Man, Wight, Anglesey, Lundy, de eilandengroep van Orkney, Scilly en Shetland en de Kanaaleilanden.

De landschappen tussen enerzijds Engeland en anderzijds Schotland, Ierland en Wales laten grote verschillen zien. Engeland glooit, met her en der een hoge vlakte of een lage vlakte. Wales is imposant met haar prachtige Snowdonia en Schotland en Noord-Ierland zijn mystiek door hun donkere en ingesloten meren en uitgestrekte en met gras begroeide hellingen van rotsige bergen. Krijg je er al zin in? Met alle warmteperioden is ook het klimaat best aantrekkelijk!

bezienswaardigheden Edinburgh

Edinburgh: een pareltje in Schotland. Deze kleine, compacte, maar o zo bijzondere plek laat zich met niets anders vergelijken. Nergens loopt het beklimmen van een berg zó over in het struinen door een historisch centrum. Verwarrend zijn de hoogteverschillen in de stad, die in twee of drie etages lijkt opgebouwd. Lees meer bezienswaardigheden voor een super citytrip naar Edinburgh, de geboortestad van Harry Potter.

bezienswaardigheden Kent Verenigd Koninkrijk Engeland

Kent is bekend om haar prachtige kastelen: Rochester, Hever en Leeds Castle. Allemaal meer dan 1000 jaar geleden gebouwd, maar nog steeds grotendeels intact. Kent is ook 333 kilometer aan kustlijn. Onder andere Whitstable, Herne Bay, Margate, Broadstairs en Ramsgate, Deal, Dover en Folkestone vechten om de mooiste stranden. Lees verder over bezienswaardigheden Kent; kastelen en kust.

Bezienswaardigheden Wales

Wales: love at first sight vanaf het moment dat we de grens met Engeland passeerden. Dit overweldigende en soms mystieke land met prachtige natuur, kastelen, ruige kust is als een sprookje. Ook kent Wales avonturenparken voor waaghalzen, diep onder de grond en hoog er boven. Lees verder over bezienswaardigheden Wales; 21 aanraders voor een top vakantie.

Na deze tips voor bezienswaardigheden Kent Engeland, Wales en Edinburgh besloten dat je toch liever naar het zuiden wilt? Kijk dan eens naar een vakantie in de warme Ardeche. Hoe dan ook, een super vakantie gewenst!