bezienswaardigheden Kent

Bezoek de kastelen en de kust van Kent

De witte kliffen en het kasteel van Dover, dát zijn de bezienswaardigheden die de toeristen als eerste zien als ze Engeland via Kent binnenkomen. Dover ís en ademt de industrie van de enorme veerboten die af en aan varen. Veel bezoekers koersen op Londen. Wat gaan de mensen zien die niet meteen naar de hoofdstad rijden?

Bezienswaardigheden Kent

Kent is bekend om haar prachtige kastelen: Rochester, Hever en Leeds Castle. Allemaal meer dan 1000 jaar geleden gebouwd, maar nog steeds grotendeels intact. Kent is ook 333 kilometer aan kustlijn. Onder andere Whitstable, Herne Bay, Margate, Broadstairs en Ramsgate, Deal, Dover en Folkestone vechten om de mooiste stranden. Voor plaatselijk entertainment moet je in Canterbury zijn, de geboortestad van verhalen.

Hever Castle wandelen Kent activiteiten bezienswaardigheden
Hever Castle

Vakantie tips Kent met kinderen

  • Ramsgate tunnels, schuilplek in de tweede wereldoorlog. Trui mee!
  • de kathedraal van Rochester, gelegen tegenover het kasteel. De plaats heeft een schattig centrum met een leuke boulevard langs de rivier the Medway.
  • schelpengrot Margate
  • de crypte van Sint Leonard in Hythe. Beetje luguber: een knekelhuis vol schedels. Tja….
  • de pier van Herne Bay, voor een beetje kermis en junkfood
bezienswaardigheid Kent de crypte van Sint Leonard in Hythe
Sint Leonard Hythe

Wandelingen Kent

mooie wandelingen Kent met kinderen

Canterbury met kinderen

Bekend van Chaucer en de Canterbury tales. Deze kun je zien, beluisteren en zelfs ruiken in de gelijknamige attractie in het centrum. Het is direct genieten in het middeleeuwse centrum. Ben je tuk op kathedralen, neem dan die van Canterbury even mee. Voor een beetje natuur ga je naar de Westgate Gardens of Howletts wilde dieren park.

Weavers House Kent
Old Weavers House Canterbury

Wat voor jou, Kent? Of toch liever naar het zuiden, lekker warm? Denk dan eens aan een vakantie in de Franse Dordogne, waar het net zo groen en glooiend is, maar met wat extra graden Celsius.